Taka sałatka idealnie pasuje jako dodatek do każdego dania lub jako samodzielna przekąska na lunch.
Składniki:
Składniki:
opakowanie świeżego szpinaku
pół świeżego ogórka
fasolka szparagowa (ja użyłam mrożonej)
pół cebuli
2 łyżki oleju roślinnego (ja użyłam oleju z konopi,polecam też lniany)
ziarenka słonecznika uprażone na patelni
koperek
sól
pieprz
czosnek granulowany
W misce układam kolejno szpinak, ogórek ( nie obieram) pokrojony w kostkę, cebula pokrojona w piórka, fasolka szparagowa ( ugotowana i wystudzona).
Przyprawy zmieszałam z olejem i polałam gotową mieszanką sałatkę,na koniec posypuje uprażone ziarenka słonecznika.Nie mieszam sałatki przed podaniem.
Smacznego :)
pół świeżego ogórka
fasolka szparagowa (ja użyłam mrożonej)
pół cebuli
2 łyżki oleju roślinnego (ja użyłam oleju z konopi,polecam też lniany)
ziarenka słonecznika uprażone na patelni
koperek
sól
pieprz
czosnek granulowany
W misce układam kolejno szpinak, ogórek ( nie obieram) pokrojony w kostkę, cebula pokrojona w piórka, fasolka szparagowa ( ugotowana i wystudzona).
Przyprawy zmieszałam z olejem i polałam gotową mieszanką sałatkę,na koniec posypuje uprażone ziarenka słonecznika.Nie mieszam sałatki przed podaniem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz