Składniki
:
1-1,5
kg karkówki
2
płaskie łyżki musztardy francuskiej
2
płaskie łyżki musztardy ostrej
6 suszonych śliwek
cebula
ząbek czosnku
tymianek
1/2
płaskiej łyżeczki pieprzu ziołowego
sól
Mięso oczyścić z żył , przerostów , błon .Umyć i osuszyć . Pokroić na steki.
Przygotować
marynatę mieszając przyprawy z musztardami. Natrzeć
dokładnie karkówkę. Dodać pokrojoną w piórka cebule i pokrojone suszone śliwki. Odstawić do lodówki. Ja wstawiam na noc .
Przygotowaną karkówkę ułożyć w dowolnej formie lub naczyniu żaroodpornym, zakryć z wierzchu folią i piec 1,5 godziny w 190 stopniach w nagrzanym wcześniej piekarniku.
Przygotowaną karkówkę ułożyć w dowolnej formie lub naczyniu żaroodpornym, zakryć z wierzchu folią i piec 1,5 godziny w 190 stopniach w nagrzanym wcześniej piekarniku.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz