W niepogodę, ponure i zimne jesienne dni miło jest przysiąść do kolorowo zastawionego stołu. Jeszcze milej jest posilić się dobrym i zdrowym posiłkiem.
Na moim stole wylądował zielony groszek, niestety nie miałam świeżego, ale za to równie dobry młody mrożony zielony groszek. Zrobiłam z niego smaczną i prostą w wykonaniu pastę, która idealnie komponuje się z zapiekanymi ziemniaczkami.
Składniki:
400 g zielonego groszku
sól
pieprz
drobno pokrojona natka pietruszki
Jak wspomniałam ja użyłam groszku mrożonego. Groszek gotujemy przez 5 - 8 min pod przykryciem, wrzucając go do osolonej gotującej się wody. Pilnujemy,żeby go nie rozgotować. Gotowy groszek przelewam na sitko i czekam chwilkę,aż cały ocieknie z wody.Jeszcze ciepły blenderuję z dodatkiem przypraw i gotowe.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz