Miałam w domu tylko kaszę gryczaną porcjowaną w torebeczkach jak ryż, jednak, jeśli ktoś ma kaszę luzem to jeszcze lepiej :)
Tutaj znajdziecie porady jak taką kaszę ugotować:
Jak ugotowac kaszę gryczaną ?
Składniki:
2 torebki kaszy gryczanej lub 1 szklanka kaszy gryczanej
pól cebuli
1 średnia marchewka
sól
pieprz
drobno pokrojona natka pietruszki
odrobina bazylii
czosnek granulowany
odrobina imbiru
Kaszę ugotować. Cebulę pokroić w piórka, marchew zetrzeć na dużych oczkach tarki. Warzywa poddusić na niewielkiej ilości oleju na patelni. Kiedy cebulka się zarumieni na patelnie dodać kaszę i na małym ogniu podgrzewać razem z warzywami. Dodać przyprawy i ciągle mieszając podgrzewać przez około 10 min.
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz