25 października 2015

Pomidorki w jogurcie czosnkowym

Takie pomidorki to dobry dodatek do pieczonych ziemniaczków, czy domowych frytek z batatów. Bardzo lubię połączenie czosnku z pomidorami i koperkiem. Często przygotowuję taki dip, pasuje do wielu dań i smakuje każdemu.


Składniki:
8 pomidorków koktajlowych
3 łyżki jogurtu naturalnego, bądź sojowego
2 ząbki czosnku
koperek
sól 
pieprz

Do salaterki wyciskam czosnek, dodaję jogurt, szczyptę soli i pieprzu oraz posiekany koperek, wszystko razem dokładnie mieszam. Do otrzymanego sosu dodaję pokrojone na pół albo w ćwiartki pomidorki. Sosik posypuję koperkiem i gotowe !! Pychotka :)
Dla prawdziwych miłośników czosnku polecam dodanie podwójnej porcji czosnku.

 Smacznego !!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz