9 grudnia 2015

Babeczki czekoladowe


Składniki
Szklanka płatków owsianych
szklanka kefiru
2 łyżki kakao
łyżeczka sody oczyszczonej
2 jajka
2 łyżki miodu lub innego słodzika
2 łyżki oleju, ja użyłam kokosowy
łyżka masła orzechowego

Białka ubijamy.
Płatki mielimy na mąkę w blenderze. 
Żółtka, olej, miód, masło orzechowe miksujemy razem na jednolitą masę. Dodajemy do masy kefir i mieszamy.
Składniki suche łączymy razem i dodajemy do masy,mieszamy.
Następnie powoli dodajemy do masy ubite białka.
Ciasto rozlewamy do wyłożonych papierowymi foremkami, specjalnych form do babeczek i pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz